Den nemmeste græskarpuré (et must til efteråret!)

Græskarfudge med peanutbutter (V + GF)

image

graeskarfudge-med-peanutbutter-v-gf-1

graeskarfudge-med-peanutbutter-v-gf-1-2

graeskarfudge-med-peanutbutter-v-gf-1-1

…eller er det en peanutbutterfudge med græskar?

Fudge er det i hvert fald; konsistensen er som en blød karamelmasse der nærmest smelter på tungen. Græskarkarmeller overvejede jeg virkelig også at kalde dem. De har en sød og mild smag fra græskarret som er ret lækker op imod den salte smag fra peanutbutteren. Konsistensen er ikke tung som en traditionel peanutbutter fudge – faktisk er den slet ikke som noget jeg har prøvet før.

Græskarfudge med peanutbutter 

Ingredienser:

  • 2 dl græskarpuré (find min opskrift HER)
  • 25 g saltet peanutbutter (jeg brugte en crunchy version)
  • 50 g fibersirup (eller anden flydende sødning)
  • 30 g kokosolie
  • 1 lille spsk agar agar flager

Fremgangsmåde:

  1. Blend græskarpure, peanutbutter, fibersirup og kokosolie sammen til en ensartet masse.
  2. Kom massen i en gryde og bland agar agar flagerne i.
  3. Giv det hele et hurtigt opkog under omrøring indtil flagerne er opløst.
  4. Hæld massen i en form beklædt med bagepapir.
  5. Stil formen i køleskabet i en times tid indtil massen er blevet fast.

Sådan kan man også få brugt sin græskarpure og lave en lille snack der smager af efterår. Græskarfudge er hermed officielt en ting! Jeg tror jeg skal prøve at lave dem med nogle chai- eller julekrydderier næste gang!

Indlægget indeholder affiliate.

Christine_bottom_2

   

6 kommentarer

  • Det lyder godt nok lækkert – er normalt ikke fugde fan faktisk, men peanutbutter kan man aldrig få nok af, og den her kombi lyder virkelig tiltrækkende og ikke så mælket i smagen (:

    – A

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Christine Bonde

      Tak søde A! Smagen er som sagt sød og meget mild, men så får den lige et spark fra peanutbutteren 😋

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hanne

    Er det muligt at bruge husblas frem for det noget dyrere agar agar? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Christine Bonde

      Det vil jeg tro, men jeg synes personligt at husblas er utroligt svært at arbejde med. Måske en form for gelatine (fx Great Lakes i pulverform). Agar agar er ikke helt billigt men til gengæld rigtigt drøj i brug. Jeg har kun købt det én gang i mit liv 😄

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • HOLD.NU.OP.HVOR.LÆKKERT!!!!
    Jeg tænker at et generøst drys pumpkin pie Spice kun vil gøre dem godt. Men uhm hvor lyder de lækre! Græskar og peanutbutter – totalt yndlings yndlings ingredienser !

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Christine Bonde

      TAAAK skønne du ❤️ Og jeg tror du har helt ret med pumpkin spice! Så bliver det bare ikke mere efterår 😋

      Siden  ·  Svar på kommentar

WRITE A COMMENT

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den nemmeste græskarpuré (et must til efteråret!)