TRX instruktør - nyt til cv'et

Glutenfrit kikærtebrød

Glutenfrit kikærtebrød christinebondeGlutenfrit kikærtebrød christinebonde

Kan I huske det squashede stenalderbrød? Dette kikærtebrød minder rigtigt meget om det, men er alligevel liiiige en tand mere lækkert efter min mening. Opskriften fik jeg af min mor som havde fundet den i et blad fra Ude og Hjemme, hvilket jeg synes er lidt sjovt når det har så mange lighedstræk med det meget moderne og hypede stenalderbrød. Det er altså ikke kun i blade som iForm og FitLiving man kan finde sunde og spændende opskrifter, for de findes også i Hjemmet, Femina, m.fl. Bare lige et tip. Det eneste jeg har ændret ved opskriften er at bruge FiberHUSK i stedet for kikærtemel og kokosmælk i stedet for A38.

Glutenfrit kikærtebrød 

Ingredienser

  • 250 g kogte kikærter
  • 100 g mandler
  • 100 g hasselnødder
  • 100 g græskarkerner
  • 100 g solsikkekerner
  • 100 g hørfrø
  • 100 g sesamfrø
  • 1 tsk salt
  • 50 g FiberHUSK
  • ½ dl kokosmælk
  • ½ dl olivenolie
  • 5 æg

Sørg for at kikærterne er drænet for væske. Bland alle ingredienserne sammen i en stor skål indtil dejen er ensartet. Jeg valgte dog at hakke hasselnødder og mandler groft inden jeg blandede dem i dejen. Hæld massen i en silikonebrødform og bag i 1 time ved 160 grader. Brødet er både svampet, knasende og sprødt på samme tid, hvilket jeg er helt vild med. Jeg er så vild med brødet at jeg har spist det meste fuldstændig uden noget som helst, men det er også lækkert med peanutbutter, røget laks, æg eller lignende.

Translation: This gluten-free chickpea bread is my favorite bread at the moment. It’s almost like a paleo bread – just way better! Yum yum.

   

6 kommentarer

  • lykke

    tror du man ville kunne erstatte olien med noget andet?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Christine Bonde

      Hmm, jeg ved ikke lige hvad det skulle være. Mener du en anden olie eller en helt anden ingrediens?

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Heidi

    Kan man helt undlade at putte enten FiberHUSK eller kikærtemel i? Eller kan det erstattes af noget helt tredje? Jeg har sådan lyst til at lave brødet med det samme – og har alt det andet klart 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Christine Bonde

      Helt sikkert! Hvis jeg var dig ville jeg prøve mig frem med f.eks. rismel eller boghvedemel 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida M.

    Når du skriver, at du har byttet kikærtemel ud med fiberHUSK, mener du så, at du slet ikke har puttet kikærtemel i (og så i stedet 250 g fiberHUSK???) Eller bare noget af det? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Christine Bonde

      I stedet for kikærtemel har jeg brugt 50 g FiberHUSK som jeg har angivet 🙂 Den oprindelige opskrift inkluderede både kikærter og kikærtemel, men jeg har altså droppet kikærtemelen (fordi jeg ikke havde det) til fordel for FiberHUSK. Giver det mening? 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

WRITE A COMMENT

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TRX instruktør - nyt til cv'et