Fyldige chokoladebrownies med pekannødder – the vegan way

Vegan sugarfree brownies healthy cake christinebonde blogVegan sugarfree brownies healthy cake christinebonde blog

Så er jeg tilbage i mit danske hjem efter 14 dages ferie som jeg har nydt mere end nogensinde før. Jeg har haft en uforglemmelig ferie, og derfor var det da også lidt vemodigt at skulle rejse hjem. Heldigvis ved jeg at det ikke er et “farvel” men “på gensyn”, for næste sommer skal uden tvivl også tilbringes i mit franske hjem.

Jeg har dog savnet én ting mens jeg har været afsted. Af en eller grund har vi ikke en ovn dernede, så jeg har savnet at bage. Især kagebagning. Derudover har jeg i lang tid været rigtigt nysgerrig i forhold til at bage vegansk og hvordan man kan lave en erstatning for æg. Man må sige at dette faldt ret heldigt sammen med min udfordring om at spise vegansk hele august måned. Jeg har slet ikke udforsket alle mulighederne for at erstatte æg endnu, men i dag har jeg valgt at bruge hørfrøskum (som også går under det meget lidt flatterende navn hørfrøslim…). Jeg valgte at bruge det i en chokoladebrownie, da jeg var lidt usikker på hvordan hørfrøskummet ville opføre sig, så jeg turde ikke kaste mig ud i en kage der helst skulle være luftig frem for kompakt som brownies ofte er.

Til ca. 12 små stykker:

100 g mandler malet til mel
130 g halvfriske dadler (dem i kasser der som regel findes i frugt- og grøntafdelingen)
50 g kakao
2 spsk smeltet kokosolie
8 spsk hørfrøskum (brug i stedet 2 æg for en ikke-vegansk udgave)
Et lille nip Himalayasalt
1 tsk vaniljepulver
40 g grofthakkede pekannødder
30 g grofthakket, mørk chokolade (jeg brugte en på 100%)

Bland alle ingredienser – pånær nødder og chokolade – sammen i en foodprocessor til en ensartet masse. Hæld dejen i en skål og vend nødderne og chokoladen i blandingen. Fordel massen i en form (min var ca. 15×15) beklædt med bagepapir og bag den i ca. 25 minutter ved 180 grader. Min kage var ca. 2,5 cm høj da jeg hældte dejen i formen – hvis din ikke bliver lige så høj skal du bage den i kortere tid. Lad kagen køle helt af inden servering.

Min søster, som nok er den i familien der er mest skeptisk over for mine sunde køkkeneksperimenter, gav kagen følgende ord: “Det er den bedste sundhedskage du har lavet, for det smager overhovedet ikke sundt!” – og dét tager jeg som et kæmpe kompliment ;-)

Translation: After spending two amazing weeks in my second home in France, I’m finally back in Denmark. The only thing I missed during my vacation was an oven. That sounds odd, I know, but for some reason we don’t have an oven there, and I missed baking. Therefore, I decided to make a vegan chocolate pecan brownie, and according to my somewhat skeptical sister, it’s the best healthy cake I’ve ever made!

One Reply to “Fyldige chokoladebrownies med pekannødder – the vegan way”

  1. Jeg lavede en (dobbelt)portion i går, og den blev ekstremt vellykket. Den manglede dog noget væske, og blev nødt til at tilsætte omkring 2 dl. mælk. Virkelig delikat og smagfuld!

Skriv et svar