Greenie med broccoli og grønne bønner

Fudgy chokoladebrownies med nøddeknas – og en uventet ingrediens

Fudgy chokoladebrownies med nøddeknas2

Fudgy chokoladebrownies med nøddeknas3

Fudgy chokoladebrownies med nøddeknas1

Det er ikke ligefrem opskrifter på brownies der mangler her på bloggen. Man kan allerede finde brownies lavet på sødkartoffel (her), peanutbutterbrownies (her), brownies med butter beans (her) og brownies i en vegansk udgave (her). I dag bliver listen udvidet med en opskrift på brownies som indeholder en ret så utraditionel ingrediens. Mon ikke I giver mig ret når I læser ingredienslisten…

× Chokoladebrownies 

Til 8 stykker:

 • 400 g blomkål
 • 130 g mørk chokolade (jeg brugte 92%)
 • 15 udstendede dadler (de bløde fra papæsker)
 • 40 g kakao
 • 4 alm. æg (str M/L) eller hørfrøæg
 • 1 tsk vaniljepulver
 • 2 store håndfulde nødder (jeg brugte pekannødder)
 • Et lille nip salt

Sådan:

 1. Smelt 80 g chokolade over vandbad.
 2. Blend blomkålen helt fint i en foodprocessor.
 3. Bland chokolade og blomkål med dadler, æg, kakao, vaniljepulver og salt og blend det sammen til en ensartet masse i foodprocessoren.
 4. Bræk nødderne og de resterende 50 g chokolade i store stykker og vend dem i dejen.
 5. Fordel dejen i en form (min var 15×25 cm) beklædt med bagepapir og bag ved 175 grader varmluft i ca. 25-30 minutter.
 6. Kagen kan godt spises med det samme, men jeg vil helt klart anbefale at lade den køle helt af inden servering. Endnu bedre er at stille dem i køleskabet og nyde dem dagen efter. Det gør en kæmpe forskel og gør dem seriøst 10 gange lækrere.

Det findes altså. Blomkålsbrownies. Ikke ligefrem det mest flatterende navn til en kage, men om ikke andet et navn der vækker opsigt. Jeg blev i hvert fald meget nysgerrig da jeg bladrede gennem bogen “Sødt, sundere, syndigt” og faldt over en opskrift på netop blomkålsbrownies. Der er jo nærmest ikke grænser for hvad man kan komme i kager efterhånden – bønner, avokado, græskar, kikærter, rødbede, sødkartoffel, you name it – men blomkål var jeg nok aldrig selv kommet på.

Da jeg gav et sneak peak på kagen på bloggens Facebook-side, må man sige at det udviklede sig til noget af en gætteleg. Efter at min søde veninde forgæves havde været meget aktiv med gæt, sendte jeg hende en besked med afsløringen, hvortil hun svarede “But why?” – et spørgsmål jeg egentlig godt kan forstå. Hvorfor dog putte blomkål i en brownie? Hendes næste kommentar var i øvrigt “Seriøst. Du er lidt for glad for grøntsager. Siger det bare.” og igen ramte hun plet. Som sagt var det pga. en anden opskrift på blomkålsbrownies at jeg fik lyst til at eksperimentere. Derudover er jeg en kæmpe grøntsagsnørd, og hvis jeg kan kamuflere dem i en kage, så gør jeg det. Disse brownies er fudgy i konsistensen med en tung, fyldig chokoladesmag, og blomkål er det sidste man tænker på når man spiser dem – medmindre det er fordi man tænker “Hvordan filan kan den kage indeholde blomkål?!”. Det er uden tvivl de bedste brownies jeg nogensinde har lavet.

May I present to you, cauliflower brownies. Yep, seriously. I made these nutty chocolate brownies with cauliflower as one of the main ingredients, and I can honestly say that it’s one of the best brownies I ever made.

   

8 kommentarer

 • Mary

  Er den bedre end bønnebrownie?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det fungerer bare meget bedre, end man lige tror altså! Jeg blev også spurgt hvorfor – jeg tænker snarere, spørgsmålet burde være “hvorfor ikke?” 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christine Bonde

   Og det gør det bare! Den er jo genial til at give den der snaskede browniekonsistens som alle elsker 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Meget spændende med blomkål i 🙂
  Jeg skal da vist også i køkkenet og eksperimentere.
  Du ønskes en dejlig weekend fra mig og mit lille blog bo 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christine Bonde

   Ja, ikke? Man bliver da ret nysgerrig 🙂
   Giv endelig lyd hvis du prøver det af. God weekend til dig også!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mikala

  Spændende opskrift. Den bliver jeg nødt til at afprøve!
  Umiddelbart kan jeg dog ikke se hvor meget kokosmælk der skal i? Det står ikke under ingredienslisten nemlig. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christine Bonde

   Ups, det var en smutter med kokosmælken 🙂
   Fedt at du har mod på at give den et forsøg!

   Siden  ·  Svar på kommentar

WRITE A COMMENT

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Greenie med broccoli og grønne bønner