Frosne mini cheesecakes

Raw mini cheesecakes christinebonde

I går fejrede jeg slutningen på år 2013 med denne nytårsdessert, og I skal ikke snydes for opskriften. Jeg tog udgangspunkt i denne opskrift fra Green Kitchen Stories, men lavede den om så min version er laktosefri. Af en eller anden grund endte det også med at blive cupcakes i stedet for én stor cheesecake, og jeg synes egentlig de blev ret fine. Here’s how:

Bund:

2 dl paranødder
1 dl dadler
1 spsk kokosolie
En knivspids himalayasalt

Cashewfyld:

3,5 dl cashewnødder
2 spsk kokosolie
2-3 spsk ahornsirup
Saft fra 2 citroner
2 tsk vaniljepulver

Hindbærfyld:

⅓ cashewfyld
2 dl hindbær

Start med at sætte cashewnødderne i blød i koldt vand i mindst 2 timer (lad dem gerne stå natten over hvis du er i god tid). Lav så bunden ved at blende ingredienserne i en foodprocessor. Fordel massen i 12 silikone-muffinsforme. Blend herefter ingredienserne til cashewfyldet og hæld ⅓ af massen fra (til hindbærfyldet). Fordel cashewfyldet oven på bunden i muffinsformene. Blend til sidst det resterende cashewfyld med hindbærrene og fordel det i formene. Sæt formene i fryseren 3 timer og tag dem ud ca. 10-15 minutter inden de skal serveres.

Det er en dessert som kræver lidt timing og forberedelse, men tro mig, det er virkelig dét værd! Paranødderne kan man selvfølgelig vælge at skifte ud med andre nødder, men jeg synes de giver en helt speciel og dejlig smag. Jeg har før lavet en lignende cheesecake med samme bund hvor jeg brugte mandler, men den var altså ikke nær så god. Hindbærrene kan man også sagtens bytte ud med f.eks. jordbær, brombær eller blåbær – eller måske en kombination for at få en rigtigt flot farve.

Translation: Yesterday, I made these frozen mini cheesecakes for dessert when celebrating New Year’s. They turned out pretty well and my family loved them (and definitely not all of them are health nuts like me!).

13 Replies to “Frosne mini cheesecakes”

 1. I don’t understand a word, but this looks so yummy!

  1. Christine Bonde says: Svar

   There’s a short translation in the bottom (I was too lazy to translate the recipe, though) – but thanks! ;-)

 2. Halløj de ser lækre ud! Godt nytår (:

  1. Christine Bonde says: Svar

   Tak! Jeg synes også de gør det meget godt på billedet, hæhæ.
   Rigtigt godt nytår, Julie :-)

 3. Dem må du gerne lave til mig en dag… mums… :-)

 4. Åh gud, sikke en farlig opskrift at poste! min ynlingskage er cheesecake og jeg kan slet ikke få nok!

  Jeg må vist hellere få inviteret nogle gæster i det nye år og lave denne dessert til dem :D Og det bedste er næsten at de slet ikke ser slemme ud rent ernæringsmæssigt, men de ser godt nok lækre og indbydende ud :)

  Kh Anna
  http://thewonderwomanwannabe.blogspot.com

  1. Christine Bonde says: Svar

   Kaloriemæssigt ligger den nok i den tunge ende, men ernæringsmæssigt er den bestemt ikke en synder! ;-) Sammenlignet med en traditionel cheesecake er den i hvert fald rigtigt god. Lad mig endelig høre hvordan det går hvis du kaster dig ud i at prøve den :-)

 5. Rigtig godt nytår!

  jeg elsker bare ostekage:-)
  Og blev igen lækker sulten ved at se dit billede. Tak for opskriften:-)

  Cashewnødder er mit hit, spiste dem ofte da jeg arbejdede i Mocambique, det var deres største eksport vare.

  Tina
  http://www.mariahoffbeck.blogspot.com

  1. Christine Bonde says: Svar

   Og godt nytår til dig, Tina :-)

   Jeg bliver også lækkersulten af at kigge på billederne – især fordi jeg ved hvor godt den smagte ;-) Jeg er også stor fan af cashewnødder – det er min yndlingsnød at bruge som snack!

 6. HOLD da op for en snack! Ser super lækkert ud jo!
  kan være man skal prøve sig frem til sådan en sag næste gang jeg invitere på gæster ;-)

  //Camilla Christine ♥ ♥
  http://www.fitspoblog.com/

  1. Christine Bonde says: Svar

   Eller bare næste gang du er kagesulten? ;-) Hæhæ

 7. wow den kage ser fantastisk ud. det må jeg prøve at tilberede! tak for dejlig inspirration

  1. Christine Bonde says: Svar

   Dejligt du kunne bruge opskriften :-)

Skriv et svar