Falafel-vafler: Krydrede madvafler med kikærtemel

Falafel-vafler er min yndlingsform for madvafler. Det skyldes selvfølgelig først og fremmest at de smager godt, men også at de består af ingredienser, som jeg altid har i mit køkken. At falafel-vafler er endnu nemmere at lave end almindelige falafler er bare endnu en bonus.

Uendelige anvendelsesmuligheder

Okay, måske ikke uendelige, men der er virkelig mange måder at bruge sine falafel-vafler på. Det meste oplagte er nok at bruge dem som madvafler og fylde dem med alt muligt lækkert grønt. Det er det jeg som oftest gør. Jeg kan også godt lide at bruge dem som tilbehør til en stor salat (fx en buddha bowl), så de på den måde udgør et alternativ til brød. Jeg kan endda finde på at bruge dem som morgenmadsvafler dagen efter ved at smøre dem med masser af nøddesmør, en sød dip og alle mine yndlingstoppings. Og ja, det kan faktisk smage fantastisk selvom dejen indeholder krydderier der egentlig hører til i det salte køkken. Prøv det!

TIP: Hvis du har klikket dig ind på denne opskrift og alligevel har fået lyst til traditionelle falafler, så prøv mine super nemme og glutenfri falafler.

Opskrift på falafel-vafler

Ingredienser
til 6 hjertevafler

Serveringsforslag

  • Rød hummus (opskrift her)

Fremgangsmåde

  • Opvarm Tefal Snack Collection med pladerne til hjertevafler i (eller et andet vaffeljern).
  • Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål og pisk derefter vandet og citronsaften i. Tilføj evt. lidt mere vand undervejs, hvis konsistensen er alt for sej.
  • Hæld dej i vaffeljernet og bag vaflerne i 4-5 minutter (eller indtil knappen på vaffeljernet igen lyser grøn).

 

Indlægget indeholder reklame-links (læs mere om min reklame-politik her)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *