Dagens frokost: fyldt kikærtepandekage

Kikærtepandekage m. fyld christinebondeKikærtepandekage m. fyld christinebondeI går var det min aftensmad, i dag er det min frokost. En kikærtepandekage med masser af lækkert fyld bliver jeg ikke træt af lige foreløbig. Det er en nem måde til at få mere grønt og variation i sin kost, og samtidig er det en god måde at få ryddet op i køleskabet på.

Til 2 pandekager brugte jeg:

 • 50 g kikærtemel
 • 2 dl rismælk
 • 1 æg
 • 1 stor tsk chiafrø
 • Salt og peber

Pisk alle ingredienserne sammen til dejen er ensartet og lad den herefter hvile i ca. 10 minutter. Fordel dejen på en pande og steg ved middel varme i den olie du foretrækker (jeg brugte olivenolie). Jeg lagde låg på panden og gav pandekagen få minutter på hver side. Mit fyld bestod af champignon, gulerod, rødløg, rucola, rødbedespirer, fetaost, røget laks og ristede græskarkerner… Og NØJ hvor er jeg mæt nu (for ja, jeg spiste begge pandekager og sparede altså ikke på fyldet)!

Translation: Today’s lunch looked like this. A chickpea pancake filled with mushrooms, carrots, red onions, rucola, beetroot sprouts, feta cheese, salmon, and pumpkin seeds. 

10 Replies to “Dagens frokost: fyldt kikærtepandekage”

 1. Wow, hvor ser det bare sundt og lækkert ud – det er lige til inspiration til aftensmaden i dag :)
  Jeg skal dog bare lige høre; Hvor kan man købe kikærtemel, er det glutenfrit, og kan man bruge alm. mælk i stedet for soyamælk?

  På forhånd tak for svar :)

  1. Christine Bonde says: Svar

   Tak! Det er i dén grad både sundt og lækkert :-D
   Kikærtemel er glutenfrit, og det kan købes i de fleste helsekostforretninger. Måske kan du være heldig at finde det i nogle af de store supermarkeder. Du kan erstatte sojamælken med lige hvad du har lyst til, både vand, alm. mælk og andre former for plantemælk. God fornøjelse :-)

   1. Tusind tak for hurtigt svar :)
    Jeg vil prøve mig i en helsekostforretning – så håber jeg de har kikærtemel der.
    Super fint, at man kan erstatte soyamælken med alm. mælk.

    Tak for en super blog med inspirerende, sunde og lækre opskrifter. Bliv endelig ved med det :)

 2. Hej Christine..

  Nu er jeg tilfældigvis kommet forbi din blog et par gange.
  Hver gang er samme spørgsmål dukket op, og nu bliver jeg nødt til at spørge. Og det skal virkelig ikke misforståes, det er af ren interesse!

  Spiser du nogensinde noget som ikke er 100% økologisk eller sundt?
  Har du nogen fritid udover dine sundhedsvaner, eller hører vi bare ikke om det?

  Som sagt, du må ikke misforstå. I mine øjne kan det også bare blive for for fanatisk. Min tidligere veninde gik til sidst kun (virkelig!!) op i sundhed og det var lidt skræmmende at stå på sidelinjen til.

  Fortsat god eftermiddag/aften!

  Mvh

  Sophia Dam.

  1. Christine Bonde says: Svar

   Svaret er ganske enkelt: JA! :-) Jeg spiser slet ikke 100% økologisk, for det har jeg ganske enkelt ikke råd til. Jeg spiser sundt (men hvad er sundt egentlig?) langt det meste af tiden, og jeg spiser lige præcis hvad der passer mig. Jeg lever heller ikke efter nogle bestemte principper hvor bestemte madvarer er udelukket. Til gengæld er der nogle madvarer som jeg virkelig ikke ser nogen grund til at spise og som jeg bestemt ikke har svært ved at undvære. Jeg blogger om det, jeg brænder for og som jeg håber folk kan finde inspiration i. Jeg synes det er en skam, at det er blevet mere eller mindre accepteret at bruge ordet “fanatisk” om de mennesker, der går meget op i sundhed. Hvad med de mennesker der går meget op i andre ting? Er de så også fanatiske? Det er som om det primært er de sundhedsinteresserede, der står for skud lige hvad dét angår, og det vil jeg rigtigt gerne gøre op med. Derfor synes jeg f.eks. også der skal være større accept omkring det at sige nej tak.

   Jeg forstår ikke helt hvad du mener med det sidste spørgsmål. Sundhed er ikke mit liv, men i kraft af mit studie og de ønsker jeg har til min fremtid, er det klart at sundhed fylder meget i min hverdag :-)

   Det er helt okay at du spørger, og du må endelig skrive igen hvis der er noget du mangler svar på!

 3. Hold nu op hvor ser det bare enormt lækkert ud, Christine (-: Så indbydende!

  1. Christine Bonde says: Svar

   Tak, Julie! Der gik heller ikke længe før jeg fik sat tænderne i den ;-)

 4. Uh, som intolerant overfor gluten er indlæg som disse seriøst som sendt fra himlen! Min madpakke varierer altid over ca samme tema, tun eller kylling, æg, salat og rester fra aftensmaden. Jeg har brugt spidskål i stedet for wraps og har også forsøgt mig med tynde omeletter, men det hele bliver jo lidt ensformigt i længden. ;)

  Tusind tak for tippet, de her pandekager skal så meget bages snart i mit køkken :D

  Hilsen Anna
  http://thewonderwomanwannabe.blogspot.com/

 5. Af nysgerrighed, er det muligt rent faktisk at lave sit eget kikærtemel ved blot at blende ublødte kikærter? Eller skal man et smut i helsekosten :)

  1. Christine Bonde says: Svar

   Jeg tror desværre du vil opleve at blendede kikærter opfører sig meget anderledes end kikærtemel – i hvert fald i denne opskrift.

Skriv et svar