Crumbletærte med jordbær og rabarber

Crumbletærte rabarbercrumble jordbærtærte sukkerfri glutenfri christinebonde blogCrumbletærte rabarbercrumble jordbærtærte sukkerfri glutenfri christinebonde blog

Det ender snart med at blive en dessertblog det her… Nogen indvendinger?

Jeg må nok indrømme at jeg er lidt stolt over denne kreation. Endnu engang var det en opskrift fra Green Kitchen Stories der inspirerede mig til at lege i køkkenet, og denne tærte er helt klart dét af mine mange, mange køkkeneksperimenter som er mest vellykket. Der var så mange ting der kunne gå galt. Jeg var bange for at bunden ikke ville blive sprød nok, at rabarberne ville gøre den alt for syrlig, at kokosingredienserne ville gøre den for fed og tung i smagen, at daddelpureen ikke kunne tilføje nok sødme, at boghveden ville gøre den tør… Men det hele spillede bare. Hvis man elsker jordbær, knas, kokos og sødme balanceret perfekt med syrlighed skal den her kage skrives på listen over opskrifter der skal afprøves i løbet af sommeren. Den står i hver fald på min liste over opskrifter jeg skal prøve igen. Gerne i løbet af ugen. Måske i morgen… Snart! Jeg serverede den i går aftes for min familie, og selv min farmor som er vant til gammeldags tærte med masser af sukker, sukker, sukker var imponeret over den her.

Tærtebund:
150 g finthakkede mandler
50 g boghvedemel
6 halvfriske dadler (ca. 75 g)
3 spsk kokosolie
1 æggehvide
Lidt salt

Fyld:
150 g rabarber
350 g jordbær

Crumble:
50 g boghvedegryn
40 g kokosrasp
30 g grofthakkede mandler
2 dl kokosmælk
1 spsk daddelpure
1 tsk vaniljepulver

Forvarm ovnen til 175 grader og start med at lave tærtebunden. Blend mandlerne groft i en foodprocessor (ikke alt for fint!). Kør så resten af ingredienserne med rundt til dejen samler sig. Tryk dejen ud i en tærteform og bag den i 5-10 minutter (afhængigt af hvor tynd den er). Smør evt. tærteformen med kokosolie (det glemte jeg…). Skær tynde skiver af rabarberen og læg dem i tærtebunden. Gør det samme med jordbærrene. Bland alle crumble-ingredienserne sammen og fordel massen ud over tærten. Bag den i 20-25 minutter. Lad den køle lidt af og server den fx med friske jordbær og en klat kokosskum.

Translation: There is no doubt that this is one of my most successful kitchen experiments! Oh my God… If you love strawberries, crunch, coconut, and sweetness combined perfectly with sourness, this strawberry rhubarb crumble pie is definitely the one to try.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

   • No idea? Jeg synes du skal bage den til på søndag, så vi kan nyde den efter græs-GRIT og “vi skal nok prøve at være stille”-Bodyflow :D

 • Hvor ser den bare lækker ud! Jeg er vild med at den både er gluten og sukkerfri, men fuldstændig ligner en “rigtig” kage og jeg kan næsten forestille mig at man heller ikke bliver snydt rent smagsmæssigt!
  Det kan være en udfordring at bage sunde kager og desserter til andre, synes jeg. Når det bare er til mig selv er jeg næsten altid glad og lapper det i mig, men det er som om andre sjældent synes det er ligeså lækkert ;) Derfor leder jeg altid efter sunde opskrifter på lækre kager som kan serveres til gæster, til fester eller familien og hvor smagen/udseendet er så lækker, at det ikke opdages med den manglende sukker :D

  Den her opskrift gemmes i hvert fald! :)

  Anna – wonderwomanwannabe.dk

  • Jeg tror faktisk godt du kan udelade den helt, men ellers så kom en ekstra dadel eller to i dejen for at få den til at samle sig :-)

 • Den ser mega lækker ud! Tror den skal på bordet i morgen eftermiddag til tøsebesøg :) Hvad kan man bruge i stedet for boghvedemel og boghvedegryn?

  • Tusind tak, Line :-) Jeg håber du og dine gæster vil synes om den!
   Du kan i princippet bruge alle former for mel. Hvis den stadig skal være glutenfri, kan du prøve med hirsemel, quinoamel, mandelmel eller lignende. På samme måde kan du også erstatte boghvedegrynene med alle andre former for gryn. God fornøjelse!

   • Jeg endte med at bruge mandelmel og rugmel i stedet for, og så grove havregryn – og så var rabarber og dadler udsolgt, så det blev til nektarin, figenpålæg og lidt æblekompot i stedet, men gæsterne spiste med stor velbehag… – selv hende, der næsten lige har fået fjernet mandler :) Så stor anbefaling herfra. Fortsat god søndag!