COOKIE SANDWICH: Cookies med matchafyld (vegansk & glutenfri)

cookie-sandwich-cookies-med-matchafyld-vegansk-glutenfri-3

cookie-sandwich-cookies-med-matchafyld-vegansk-glutenfri-2

cookie-sandwich-cookies-med-matchafyld-vegansk-glutenfri-1

Matchamandag! Er det en ting?

I dag vil jeg i hvert fald dele en opskrift med matcha lige til at skyde ugen i gang med. Det er opskriften på en cookie sandwich med matchafyld som jeg lavede i går, mens jeg var ved at teste en anden opskrift til kogebogen. Jeg kan godt love jer form at det er noget af et projekt at have gang i flere opskrifter på samme tid. Mit køkken lignede i hvert fald noget der var løgn mens jeg var igang. Hvis I så min Insta Story har I allerede fået et sneak peek på, ikke mit køkken, men den opskrift som ender i kogebogen.

Nogle gange får jeg lidt dårlig samvittighed over at tease for opskrifterne til min kogebog, men når der ligger så meget arbejde i det, og det bestemt ikke er altid at opskrifterne går til held, bliver jeg bare så begejstret når det lykkes og alt spiller. Og så tænker jeg at det må være meget sjovt for jer at få et smugkig på den måde.

Selvom jeg skal op på 100 opskrifter til kogebogen, laver jeg faktisk også indimellem andre opskrifter som fortjener at blive delt på bloggen. En af dem får I i dag.

Se også: Iste med matcha møder greenie

Opskrift på cookie sandwich med matchafyld

Ingredienser til 5 stk:

Cookies

Fyld

  • 150 g cashewnødder (udblødte i min. 2 timer)
  • 1 spsk kokosfløde (den faste del af kokosmælken)
  • Et skvæt plantemælk (bare lige nok til at få blenderen igang)
  • 1 tsk matchapulver + evt. lidt ekstra til pynt

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm ovnen til 175 grader (alm. ovn).
  2. I en foodprocessor blendes havregryn, hørfrø, ingefær, vaniljepulver og bagepulver sammen til fint mel. De øvrige ingredienser tilsættes efterfølgende, og det hele blendes sammen til en sammenhængende dej, som stilles i køleskabet i 10 minutter.
  3. Form 10 lige store stykker dej, tril dem til kugler og tryk dem flade på en bageplade med bagepapir.
  4. Bag dem i ca. 20 minutter men hold øje undervejs. De skal være let sprøde i kanten.
  5. Tag dem ud af ovnen og lad dem først køle af på bagepladen i 5 minutter inden de forsigtigt overføres til en kold bagerist hvor de køler helt af.
  6. Lav fyldet ved at blende alle ingredienserne sammen til en ensartet masse.
  7. Kom en klat matchafyld på bunden af 5 cookies og læg derefter toppen på = cookie sandwich!

 

Det er meningen at disse cookies skal være let bløde og goey så fyldet ikke bare bliver mast sammen og vælter ud af siderne når man tager en bid. Du har altså ikke gjort noget galt hvis dine cookies ikke bliver sprøde, bare lige til info.

Har I forresten sommerferie nu, eller hvad går I og laver?

Christine_bottom_2

Indlægget indeholder reklame-links.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.