Chokoladetrøfler med avokado

imageimage

Jeg forstår ikke helt hvorfor mange synes det er underligt at bruge avokado i det søde køkken. Det ér trods alt en frugt, og den kan altså bruges til andet end guacamole.

Prøv fx min opskrift på avokadokage (som helt klart er en af mine egne favoritter).

I de her chokoladetrøfler er smagen af avokado fuldstændig kamufleret af en stærk chokoladesmag. Avokadoen bidrager med en lækker fedme og cremet konsistens.

Ingredienser (ca. 20 styks):

  • 1 avokado
  • 100 g chokolade (jeg brugte 92% for en meget kraftig og mindre sød chokoladesmag)
  • 1-2 spsk rå kakaopulver (plus noget til at rulle i)
  • 1 tsk vaniljepulver
  • ½ tsk kanel
  • Et lille nip salt

Fremgangsmåde:

  1. Smelt chokoladen ved meget lav varme i en gryde.
  2. Blend avokadoen til konsistensen er fuldstændig glat og cremet.
  3. Bland avokado, kakao, vanilje, kanel og salt sammen og vend til sidst chokoladen i indtil massen er ensartet.
  4. Stil massen i køleskabet i ca. en halv time så den bliver mere fast.
  5. Form små trøfler og rul dem i kakaopulver.

Jeg er personligt vild med den dybe chokoladesmag, men hvis man har en meget sød tand, kan man selvfølgelig vælge en chokolade med en mindre kakaoprocent eller bruge en smule sødning, fx hjemmelavet daddelpure.

I never understood why people find it odd to use avocado in sweets and desserts. I mean, it is a fruit after all. These chocolate avocado truffles have a very rich chocolate flavor and a creamy texture.

image

8 Replies to “Chokoladetrøfler med avokado”

  1. Mmm, ser så lækkert ud! – Og er helt enig i chokoladevalget! Den er også bare vinderen herhjemme ;) <3

    1. Christine Bonde says: Svar

      Tak, Josefine :-) Jeg elsker også bare dén chokolade. Bruger den nok 9 ud af 10 gange!

      1. Haha, den kan bare heller ikke bruges for meget ;) – Har lige prøvet deres 99% også, og den er virkelig også bare et hit! ♡♡

  2. Det lyder simpelthen så lækkert, men hvad er holdbarheden? De bliver ikke hurtigt lidt ulækre i konsistensen pga. avokadoen. Elsker avokado, men synes de er lidt svære at holde friske….Men mums altså elsker også den på 92 procent og spiser den stortset hver dag. Elsker for resten dine indlæg om miljø og plastic og overvejer at bestille nogle af de lækre viskestykker hjem:0)

    1. Christine Bonde says: Svar

      Tak! Jeg har ikke selv prøvet at have dem i køleskabet i mere end et par dage (gæt selv hvorfor, hæhæ), men min mor har brugt opskriften og siger de holder sig fint i en beholder i køleskabet uden at blive fedtede eller underlige i smagen :-)
      Skønt at du kan lide min lille miniserie omkring plastik ;-) Kan også kun anbefale de viskestykker – de er SÅ gode!

      1. Alletiders og tak for svar. Jeg står lidt i et dilemma her og det er om jeg skal kaste mig over dine bønne-proteinbarer eller din nemme og hurtige chokoladekage med 5 ingredienser. Har købt ind til begge dele og er en værre chokolade gris, og skal som sagt helst have lidt hver dag. Hvad vil du anbefale?
        Jeg har googlet viskestykkerne, og jeg kan se at de ligger i den dyre ende, så du må meget gerne tippe hvis du ser dem på tilbud…..ellers må jeg købe et om måneden til jeg har en fuld kollektion:0);0)
        Rigtigt god mandag til dig…..

        1. Christine Bonde says: Svar

          Jeg er nødt til at anbefale chokoladekagen… Alle jeg har lavet den til har været vildt begejstrede 😃 Og hvis man er en chokoladegris, er den helt klart en vinder 😉 Lad mig endelig høre hvad du ender med at vælge!
          Viskestykkerne er i den dyre ende, ja, men jeg er som bekendt en tilbudsjæger og skal nok give lyd hvis jeg finder dem billigt 😊

          1. Tusind tak og jeg skal selvfølgelig nok give respons:0)

Skriv et svar