Butter bean buns

Butter bean chia seed buns - healthy, vegan, glutenfree 3.jpgButter bean chia seed buns - healthy, vegan, glutenfree 4.jpg Butter bean chia seed buns - healthy, vegan, glutenfree 1Aaahhh… Duften af nybagte boller er der bare ikke ret meget der slår! Det er åbenbart ikke kun brownies man kan lave med butter beans.

Jeg er blevet lidt fascineret af bagværk. Der er så mange ting der kan gå galt i forhold til hævning, smag, konsistens, afbagning osv., og jeg tager virkelig hatten af for folk der er dygtige til at bage! Jeg vil virkelig gerne blive god til at lave gammeldags surdejsbrød (og generelt lære mere om fermentering og probiotiske fødevarer), men pt. udfordrer jeg mig selv med bagværk som både skal være vegansk og glutenfrit. Ikke fordi jeg er veganer eller glutenallergiker, men fordi jeg synes det er spændende at udforske anderledes måder at bage på. Jeg er bare nysgerrig. I øvrigt er der mange der mener at vegansk og glutenfri bagning er enormt besværligt, men det er efter min mening lidt for nemt bare at nikke og sige ja, hvis man ikke har givet det et forsøg. I sidste uge afprøvede jeg en opskrift på chiaboller som siden har ændret sig en del og nu er blevet til en opskrift på butter bean buns. De er ikke luftige som en tebolle (no shit, Sherlock) men de har en blød midte og en sprød skorpe og tilfredsstiller helt klart trangen til brød.

Ingredienser til 9 boller:

 • 2 spsk chiafrø + 2 dl vand
 • 200 g udblødte og kogte butter beans + 2 dl vand
 • 100 g kikærtemel
 • 100 g rismel
 • 1 spsk bagepulver
 • 1 tsk Maldon salt
 • 2 spsk FiberHUSK (pulveriserede loppefrøskaller)

Sådan gør du:

 1. Tænd ovnen på 200 grader (varmluft).
 2. Bland chiafrø med vand og lad det stå indtil der dannes en gele (ca. 10 min.)
 3. Blend butter beans med vand til en ensartet masse.
 4. Mix alle ingredienserne sammen til en dej.
 5. Form 9 boller, placer dem på en bageplade og bag dem i ca. 30 minutter (hold godt øje med dem!).
 6. Lad dem køle af på en kold bagerist.

Translation: I’m currently very fascinated by people with good baking skills. At the moment, I’m experimenting with gluten free and vegan baking, and today I made these butter bean buns. They are nothing like a traditional wheat bun but they have a lovely soft middle and a crunchy crumb. They definitely satisfied my bread craving!

11 Replies to “Butter bean buns”

 1. Herlig! Kanskje jeg skal lage disse en kveld!

  1. Christine Bonde says: Svar

   Ja da! Lad mig endelig høre hvad du synes :-)

 2. Ejj de ser gode ud, dem må jeg prøve at lave.
  -der er nemlig ikke noget bedre end nybagte boller og duften :)

  Hav en god aften
  /Signe
  http://www.theinkededition.com kig forbi :)

 3. Hvor køber du butter beans henne?

  1. Christine Bonde says: Svar

   De fleste supermarkeder har dem efterhånden :-) Og ellers i helsekostforretninger.

 4. Uhm har lige hevet en portion ud af ovnen – mums de er gode! Jeg troede jeg havde kikærtemel, men det havde jeg så ikke alligevel, så jeg erstattede det med boghvedemel og det fungerer super ;)

  Tak for en god opskrift – endnu én!

  //AK

  1. Christine Bonde says: Svar

   Ej hvor dejligt! Jeg er så glad for at høre at du kan lide dem :-)
   Jeg har faktisk også lavet dem mange gange siden med forskellige kombinationer af glutenfri meltyper, og det plejer at fungere fint

 5. Ville man kunne bruge andre glutenfrie meltyper end kikærtemel?
  Jeg har fuldkornsris- eller -majsmel eller havremel?

  Med venlig hilsen Maja :-)

  1. Christine Bonde says: Svar

   Smagen ændrer sig nok en smule, men det kan du sagtens :-)

 6. De smagte fantastisk med fuldkornsrismel og havremel :D :D

 7. Mmh, har lige lavet en portion og nyder en bolle med hhv. ost og pålægschokolade (den fra Løgismose – min store last). De er altså lækre. Brugte boghvedemel i stedet for kikærtemel og bønner fra dåse, hvilket fungerer helt fint :)

Skriv et svar