Brownies på sødkartoffel

Sweet potato browniesSweet potato brownies

Jeg får lyst til at eksperimentere i køkkenet på de mest mærkelige tidspunkter. For eksempel en tirsdag aften kl. 21.30.

Det var egentlig meningen at jeg ville lave mine veganske brownies, eftersom jeg har lovet at medbringe dem til et event på fredag, men da jeg opdagede hashtagget #sweetpotatobrownies på Instagram blev planerne ændret… No more words needed.

Til ca. 9 stykker:

500 g sødkartoffel
150 g udstenede, bløde dadler
100 g boghvedemel
4-5 spsk kakao
60 g grofthakket chokolade (jeg brugte 92%)
50 g hakkede nødder (jeg brugte mandler)
1 spsk kokosolie
1 æg
1 tsk vaniljepulver
1 tsk kanel
Et nip salt

Tænd ovnen på 180 grader. Skræl sødkartoflerne, skær dem i små stykker og kog dem indtil de er møre. Blend dem sammen med dadlerne og kokosolien i en foodprocessor til en ensartet masse. Bland de øvrige ingredienser sammen i en anden skål. Mix til sidst de to blandinger. Bag i ca. 20 minutter og lad dem køle af i minimum 10 minutter inden de skæres ud. Stil dem i køleskabet så de kan sætte sig og server dem kolde. De kan i øvrigt sagtens laves i en vegansk version ved at erstatte ægget med 2-3 spsk hørfrøslim.

…og bare rolig, de smager overhovedet ikke af kartoffel. Til gengæld har de en cremet chokoladesmag der siger spar to. Der findes simpelthen ikke et ord der beskriver smagen bedre end det engelske rich.

Translation: Yesterday, I was planning on making my own vegan brownies as I’m bringing them for an event this Friday but after stumbling upon the hashtag #sweetpotatobrownies on Instagram I just had to try to make some of those instead. I don’t regret my choice. 

2 Replies to “Brownies på sødkartoffel”

  1. Kan man bruge andet mel end boghvedemel? F.eks. kokosmel? :)

    1. Christine Bonde says: Svar

      Jeg ville nok prøve med sådan noget som rismel i stedet hvis det er :-)

Skriv et svar til Betina Annuller svar