Basisopskrift på chiagrød (kun 3 ingredienser)

Basisopskrift på chiagrød (kun 3 ingredienser)1 Basisopskrift på chiagrød (kun 3 ingredienser)2

Næstefter det her må chiagrød være min foretrukne morgenmad lige i øjeblikket. Det er super let at lave, det mætter virkelig længe, det er nemt at have med på farten, det smager sindssygt godt, og så kan man gå amok med toppings. Win-win-win-win-win, ikk’?

Jeg har også fået en del spørgsmål netop omkring chiagrød fordi det kan være lidt tricky at opnå den rigtige konsistens – den skal helst hverken være vandet eller så tyk at man kan bide den over… Jeg har allerede nævnt det før her på bloggen, men jeg har fundet frem til at det fungerer super godt med én del chiafrø til 4 dele væske. Og så er kokosmælk altså bare min foretrukne mælk da det gør grøden vildt cremet og dessertagtig. Mmmmh!

Basisopskrift på chiagrød 

Til 1 stor portion:

 • ½ dl chiafrø
 • 2 dl kokosmælk
 • ½ tsk vaniljepulver

Fremgangsmåde (laves dagen før):

 1. Bland vaniljepulver sammen med chiafrø i en skål eller et lille patenglas og tilsæt derefter kokosmælken.
 2. Rør det hele rigtigt godt sammen og sørg for at der ikke lægger sig nogle chiafrø på bunden. Rør i det igen efter nogle minutter hvor chiafrøene allerede er begyndt at suge væsken.
 3. Stil blandingen på køl natten over.
 4. Dagen efter skal blandingen lige røres igennem igen og det kan nogle gange være nødvendigt med lidt ekstra væske. På billederne har jeg bare hældt lidt ekstra kokosmælk ud over uden at røre det rundt fordi jeg elsker grøden sådan #funfact.

Læs også: OVERNIGHT CHIAGRØD MED RØDBEDE OG VANILJE

Det er selvfølgelig meget vigtigt at nævne at man som det allersidste skal slå sig løs med toppings 😉 Jeg drysser som regel altid med noget sødt i form af frisk eller tørret frugt og noget der knaser som fx kokoschips, hampefrø eller chokolade.

Christine_bottom_2

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 • Hej Christine

  Med fare for at være pernettengryn, så er de mængder, du angiver ikke 1-4, men 1-8.
  Hilsen matematikkeren

 • Rigtig lækker opskrift, mange tak for den :-)

  Da jeg vendte min kokosmælk om for at kigge på varedeklarationen, tænkte jeg umiddelbart at der var en høj fedtprocent og et par e-stoffer, jeg ikke ved hvad dækker over. Derfor ville jeg lige høre, om du tænker det er en grød, man skal spise med måde eller hvordan?

  Tak for mange gode opskrifter

  Hilsen Merete

  • Hej Merete :-) Tak for din kommentar <3
   Kokosmælk har et naturligt fedtindhold, så det ville jeg ikke bekymre mig om. Al efter hvilken kokosmælk (hvilket mærke) du vælger, kan ingredienserne variere en del. Jeg plejer at vælge en økologisk variant som højst indeholder stabiliseringsmiddel :-)