Bananpandekager med mandelsmør og blåbærgele

Vegan banana pancakes with sugar free blueberry jelly christinebonde blogVegan banana pancakes with sugar free blueberry jelly christinebonde blog

Her til morgen har jeg igen eksperimenteret i køkkenet med en vegansk opskrift. Da jeg vågnede havde jeg virkelig lyst til at lave mine ingefær-/gulerodspandekager, men da de indeholder æg, ville jeg jo blive nødt til at lave om i dem uanset hvad, så jeg besluttede mig for at lave en ny opskrift fra bunden. Det skulle stadig være bananpandekager, og selvom de sagtens kan laves helt uden æg, ville jeg forsøge mig med de såkaldte flax eggs (“hørfrøæg” er vist ikke et godkendt ord i det danske sprog endnu…). Ét almindeligt æg kan erstattes med en blanding af 1 spsk kværnede hørfrø og 3 spsk vand, og det ville jeg prøve i denne opskrift. Derudover ville jeg gerne lave en pandekage som var tynd nok til at kunne rulles så jeg kunne smøre den med blåbærgele og noget af det lææææækre (og utroligt billige) mandelsmør jeg købte i Frankrig.

3 store pandekager:

2 spsk kværnet hørfrø
6 spsk vand
1 stor banan
⅔ dl boghvedemel
1 dl mandelmælk
1 tsk kanel
½ tsk vaniljepulver
Et pift citronsaft
En knivspids salt

Start med at blande hørfrø med vand og lad blandingen stå i 5-10 minutter indtil den samler sig. Dette er et vegansk alternativ til æg, så hvis opskriften ikke  behøver være vegansk, kan du bruge 2 æg i stedet. Mix derefter de øvrige ingredienser sammen i en blender og sørg for at massen er fuldstændig ensartet så der ikke er klumper fra bananen. Bland til sidst de to ting sammen og start en pande ved middelhøj varme. Jeg stegte dem i kokosolie og fik 3 store, tynde pandekager ud af dejen. Bonusinfo: dejen er virkelig nem at arbejde med og pandekagerne er super nemme at vende!

Blåbærgele:

1 dl blåbær
1 tørret daddel
½ tsk chiafrø
½ tsk vaniljepulver

Udsten dadlen og bland alle ingredienserne sammen i en blender. Stil blandingen i køleskabet i nogle minutter indtil konsistensen er blevet gele-agtig.

Når pandekagerne er bagt færdige smøres de med mandelsmør og blåbærgele og serveres med det samme. Jeg spiste dem som morgenmad, men de kan sagtens serveres som dessert eller som del af en stor brunch!

Translation: This morning I had these vegan banana pancakes with blueberry jelly and almond butter. I don’t think banana pancakes are that difficult to make completely without eggs, but in this recipe I included flax eggs to make sure that the dough would come together very nicely.

2 Replies to “Bananpandekager med mandelsmør og blåbærgele”

 1. Mums, hvor ser de lækre ud!!! Det må prøves.

  Man kan også erstatte æg med chiafrø – 1 spsk chiafrø til 3 spsk vand, som skal iblødssættes i min et kvarter (svarer til 1 æg) :-) Jeg kendte ikke til hørfrøtrikket – det er måske lidt billigere i længden.

  1. Christine Bonde says: Svar

   Tak, Ditte!
   Det var da dejligt du fandt et brugbart tip :-) Jeg har før brugt chiafrø til at danne gele i forskellige opskrifter, men jeg synes faktisk de kan være svære at bruge da de danner MEGET gele – i hvert fald mere end når man bruger hørfrø.

Skriv et svar