Fredagsfristelser

Bananbrød med frosting af peanutbutter og chokolade

Banana bread with peanut butter chocolate frostingBanana bread with peanut butter chocolate frostingBananbrød med peanutbutter

Jeg har faktisk haft opskriften på dette bananbrød liggende i rigtigt lang tid, men jeg har aldrig nået at få taget nogle ordentlige billeder, før det hele var spist. I dag lykkedes det – men på et hængende hår, for det er faktisk kun halvdelen af kagen der figurerer på billederne. Lad jer i øvrigt ikke narre af navnet “bananbrød” for det kan bestemt godt gå for at være kage. Den kan selvfølgelig gøres endnu mere kage-agtig hvis man tilføjer mere sødme enten i form af mere banan eller daddelpure.

Opskrift på bananbrød (passer til en rugbrødsform på 28×8 cm):

Kage

  • 3 store (meget modne) bananer
  • 2 ½ dl boghvedemel
  • 1 dl mandelmel
  • Daddelpure af 6 udstenede dadler blendet med 1 dl vand
  • ½ spsk kokosolie
  • 1 ½ dl kokosmælk
  • 3 æg (almindelige eller chiaæg)
  • 2 spsk hampefrøskaller (kan udelades eller erstattes med hakkede nødder)
  • 1 tsk vaniljepulver
  • Hakkede chokoladestykker (jeg havde ingen chokolade, så jeg brugte stykker af en Raw Bite-bar)

Frosting

  • 2 spsk kakao
  • 5 udstenede dadler
  • 1 stor spsk peanutbutter
  • 2 spsk kokosfløde

Fremgangsmåde:

  1. Lav kagen først ved at mose bananerne i en skål og blande dem sammen med daddelpure, kokosolie, kokosmælk og æg.
  2. Bland i en anden skål boghvedemel, mandelmel, hampefrøskaller, vaniljepulver og salt sammen.
  3. Bland de to masser og den hakkede chokolade sammen.
  4. Bag kagen ved 175 grader i ca. 30 minutter og lad den herefter køle af på en bagerist.
  5. Lav frostingen ved at blende alle ingredienserne sammen og smør den på den afkølede kage.

Jeg indrømmer gerne at jeg smurte et ekstra lag frosting på kagen efter at have skåret et stykke. Er det ikke bare et evigt problem med banankage? At der aldrig er nok chokolade på toppen? Jeg syntes ellers at jeg smurte et rimeligt tykt lag frosting på toppen, men den kunne åbenbart godt tåle endnu mere. Haps!

Translation: Yesterday I made this banana bread with a peanut butter chocolate frosting. Yum!

   

5 kommentarer

WRITE A COMMENT

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fredagsfristelser