Ærtehumus med mynte

Her til aften har jeg forsøgt mig med en opskrift på humus fra bogen “Kvinde, optimér din kost” af Sandra Pugliese. Jeg laver som regel altid et eller andet om, og min version indeholdt følgende:

Ærtehumus med mynte 

Ingredienser:

 • 1 dåse kikærter (ca. 200 g)
 • 2-3 dl frosne grønne ærter
 • 1 håndfuld mynteblade
 • 2 fed hvidløg
 • Saft og fintrevet skal fra 1 lime
 • 2-3 spsk olivenolie
 • 1 spsk tørristede sesamfrø
 • 1/2 tsk rosmarin
 • 1 dl vand
 • Salt & peber

Fremgangsmåde:

 1. Hæld kogene vand over ærterne (eller tø dem op på anden vis).
 2. Kom alle ingredienser i en foodprocessor og blend det til en ensartet humus.

Jeg spiste det på et ristet stykke rugbrød, men jeg tror egentlig også man kan bruge det som en form for dip til eksempelvis et par grønsagsstave. Jeg er selv vild med helt almindelig humus, og denne version er meget anderledes, men det var helt klart en succes!

Translation: Tonight I tried this recipe from the book “Kvinde, optimér din kost” by Sandra Pugliese, and even though it’s very different from the humus I usually make it was a tasty success! All you need is a food processor to blend peas, mint leaves, garlic, juice and rind from lime, olive oil, sesame seeds, rosemary, water, salt & peber.

4 Replies to “Ærtehumus med mynte”

 1. Den humus ser virkelig lækker ud, og jeg skal uden tvivl prøve at følge opskriften en dag (:

  1. Christine Bonde says: Svar

   Jeg kan i hvert fald give min varmeste anbefaling! :)

 2. Mmm, jeg elsker humus! Det ser vildt godt ud.

  1. Christine Bonde says: Svar

   Så synes jeg bare du skal kaste dig ud i at prøve denne! :D

Skriv et svar